לתת מחיר שונה לתשלום במזומן מאשר עם ויזה בתשלומים

הנני רוצה לקנות חפץ מסוים האם מותר לי לומר למוכר מה המחיר אם אני משלם כעת הכל במזומן לבין אם אשלם בויזה בתשלומים.

תשובה:

שלום רב,

סליחה על האיחור במתן התשובה

לא, אסור לברר על שני מחירים. עליך להחליט באיזו דרך הינך מעוניין לשלם ולשאול למוכר כמה יעלה בדרך זו.
אם המוכר מעלה לך את המחיר לתשלום בויזה בתשלומים בשיעור האחוזים שחברת האשראי מורידה לו בלבד אין בכך איסור ריבית.

מקורות:

עיין בשו"ע יו"ד סי' קעג סעיף א.
אם המוכר מבקש רק מה שהוא מפסיד בחברת האשראי, לכאורה הרי זה כהוצאות שאפילו מלווה יכול לדרוש מהלווה, עיין בספר תורת רבית פרק ה. כמו כן, אם המוכר לווה בהיתר עיסקא מחברת האשראי וחוזר ומלווה לקונה, הרי זה על אותם תנאי ההיתר עיסקא, וכמו שכתב הט"ז ביו"ד סי' קע סק"ג.