מתי אוכלים מאכלי חלב בשבועות?

שלום רב.
האם המנהג של אכילת מאכלי חלב בחג השבועות הוא דוקא בסעודת היום ?

תודה וכל טוב

תשובה:

שלום רב.

רבים נוהגים לאכול מאכלי חלב בסעודת ליל שבועות, ואף שיש המפקפקים על כך, אך מנהג ישראל תורה, ונהגו שמי שאינו אוכל בשר בלילה יקיים את מצוות השמחה ביום טוב בשתיית יין.

מקורות:

ברמ"א בסי' תצד סעיף ג' הביא את המנהג לאכול מאכלי חלב בשבועות, ורבים נהגו לעשות סעודה חלבית בליל שבועות, וכך נהג הגר"י קנייבסקי כמובא בארחות רבינו ח"ב עמוד תצ"ד, ואת מצוות השמחה ביום טוב קיים בשתיית יין, אמנם בדרכי תשובה יו"ד סי' פ"ט ס"ק י"ט קרא לנוהגים כן מתחכמים כיון שיש חיוב אכילת בשר גם בלילה, ור' גם במועדים וזמנים ח"ז עמוד קי"ד שהפריך מנהג זה, אך כיום שיש שמחה גם בדגים ושותה יין אפשר לקיים מנהג זה, וראה עוד כאן מה שהובא בענין זה.