רישום בשבת לצורך פיקוח נפש

שלום

האם במיקרה של פיקוח נפש מותר למדוד דופק ונשימה המצריכים סטופר ודף ועט לרשימת תוצאות הבדיקה?

תודה רבה

תשובה:

שלום רב.

כל רישום שהוא לצורך פיקוח נפש מותר לעשותו בשבת, אמנם אם יש אפשרות למעט במלאכות יש לעשות כך, ולכן אם יש אפשרות לבדוק דופק עם מכשיר אלקטרוני עדיף, וכן אם יש אפשרות לרשום את הנתונים במחשב עדיף, וכן לכתוב ביד שמאל, וכן כל דבר שניתן לעשות כדי למעט במלאכות עדיף כשאין בהולים לרפואתו.

מקורות:

שמירת שבת כהלכתה פרק ל"ב סעיפים מח- נא.