נזק בשמלה שהושכרה לחתונה

חברה השכירה לי שימלה לחתונה מבד שיפון. שילמתי לה על ההשכרה – 150 ש"ח. בסוף החתונה ראיתי שיצאו מהבד צ'יפים ונגרם נזק לשימלה.
החברה טוענת שאין אפשרות לתקן והשימלה עלתה לה 800 ש"ח. כמה עלי לשלם לה, כדי שלא יגרם לי גזל בממון חברו?
אשמח לקבל תשובה בהקדם.
תודה

תשובה:

שלום רב,

סליחה על האיחור במתן התשובה

אם הנזק קרה משימוש רגיל וזהיר, את לא צריכה לשלם לחברה כלום. אבל אם היה ניתן למנוע את הנזק באמצעות שימוש זהיר, את צריכה לשלם את ההפרש שיש בין מחיר השמלה לפני ההשכרה לבין המחיר לאחר השימוש. כמובן ששמלה משומשת אינה שווה כשמלה חדשה.

מקורות:

שוכר פטור ממתה מחמת מלאכה וכן פטור מאונסים ואינו חייב אלא בגניבה ואבידה. עיין שו"ע חו"מ סי' שז.

דין שומת הנזק עיין שם סי שמד סעיף ב.