החלפת מזוזות בלא לבדוק קודם את הקודמות

אדם שמכר דירתו ועובר לגור בבית אמו שנפטרה ורצה להחליף בין המזוזות(כיון ששלו מהודרות). אך הוא לא יודע מה מצב המזוזות בבית החדש האם חייב לבודקם לפני שמחליף?

תשובה:

שלום רב.

אם אתה סבור כי המזוזות שלך מהודרות יותר, הינך יכול להחליף את המזוזות גם בלא לבודקם קודם, אך עדיף לבודקם ואם הם מהודרות ליתנם לאדם אחר לקובעם אצלו.

מקורות:

במשנה ברורה סי' ט"ו סק"ג כתב שאין בזה ביזוי מצוה כשמסיר את המזוזות מחמת שרוצה לקבוע מהדורות יותר, ופשוט שאין בזה ביזוי מצוה כל היכא שסבור הוא שהם מהודרות יותר אף אם לא בדקם.