הסרת מזוזות בעזיבת דירה

שלום רב
הייתי שמח לדעת מה ההלכה לגבי אדם שעובר דירה בשכירות ויש לו מזוזות שלו האם מותר להוריד האם מועיל תנאי בתחילה ששם את שלו וכשיעבור יחזיר את של בעל הבית והאם יכול לחייב את בעל הדירה לשים מזוזות כשיוצא מדירתו כדי שיוכל לקחת את שלו???
תודה רבה

תשובה:

שלום רב.

תוכל לראות כאן מה ניתן לעשות כאשר עוזבים דירה שכורה, אך אם יש בידך את המזוזות של בעל הדירה שהורדת כאשר נכנסת לדירה, ודאי שהינך יכול להחזירם לאחר עזיבתך את הדירה.