לחשב הנחות לאברכים בחנות מכספי מעשר

אני בעבודתי עובד עם לקוחות ועושה מחיר יותר זול והנחות לאברכים ומשפחות שקשה עליהם התשלום המלא של המוצר.
האם אני יכול להחשיב את ההנחות שאני עושה כמעשרות כיון שמדובר באברכים ות"ח שמצווה לתמוך בהם?

תשובה:

שלום רב,

סליחה על האיחור במתן התשובה

אתה יכול לחשב את ההנחה מכספי מעשר, אבל אל תפרסם שהנך נותן הנחות לאברכים, אלא בשעת התשלום תן הנחה. כמו כן, אם נראה לך שהקונה מסרב לקנות בגלל המחיר הגבוה ואתה נותן לו הנחה כדי לשכנע אותו לקנות, אל תחשיב הנחה זו מכספי מעשר, רק הנחות שאתה נותן גם לאחר שהאברך החליט לקנות במחיר המלא.

מקורות:

לעניין הנחה מכספי מעשר עיין כאן.

כיון שחנויות מוזילות את המחירים כדי שיוכלו למכור יותר, לא ניתן לחשב הנחה שניתנת מסיבה זו מכספי מעשר, שהרי כך דרך משא ומתן, והריווח שהקונה בוחר לקנות בחנות זו בגלל ההנחה אינה בגדר 'טובת הנאה', אלא זו היא המטרה העיקרית. רק הנחות הניתנות שלא למטרה עסקית ניתן לחשב מכספי מעשר, ואפילו אם בסופו של דבר אברכים ישמעו שלעתים מקבלים הנחה ויבואו לקנות אין זה אלא 'טובת הנאה'.