דינא דמלכותא ואיסור ערכאות במדינת ישראל

שלו' כבוד הרב,

יש התייחסות רבה בפוסקים לכללי ההלכה תחת שלטון זר שכמובן אינו פועל עפ"י ההלכה, היחס לערכאות, מה מותר ואסור.
מעניין אותי לדעת, מה התייחסות יש בפוסקים (אשמח לקבל מקורות) לכללי ההלכה בנוגע לחיים תחת שלטון יהודי שאינו עפ"י ההלכה ואם כן, האם יש נפקא מינה אם שלטון כופר זה הוא בארץ ישראל או בחו"ל?

ברכה והצלחה.

תשובה:

עיין בשו"ת יחווה דעת ח"ד סי' סה וח"ה סי' סד, שו"ת ציץ אליעזר חלק יב סי' פב וחלק טז סי' מט. ועיין עוד במאמר בעומקא דדינא ח"ב עמוד 376.