ריבית בהשקעה במניות דרך הבנק

האם יש חשש לריבית בהשקעה במניות דרך אתר הבנק?

תשובה:

אין הבדל בין דרך הבנק או שלא דרך הבנק. ההיתר עיסקא שיש לבנק אינו משנה כלל לבעיה זו.

למעשה יש אוסרים לקנות מניות של חברות המלוות או לוות בריבית שלא באמצעות היתר עיסקא, אבל רוב הפוסקים מתירים במקרה שאין יכולת ממשית להשפיע על ההחלטות בחברה, וכך גם מנהג העולם. באופציות אין בעיה כלל.

מקורות:

בשו"ת מנחת יצחק ח"ג סי' א אוסר משום שזכות ההצבעה מחשיבה אותו כבעלים גם אם אין סיכוי שהצבעה שלו תשפיע על ההחלטות, אבל שו"ת אגרות משה אבן העזר ח"א סי' ז כתב שאם אין לו יכולת ממשית לשנות החלטות אינו נחשב כבעלים וכן דעת הגרי"ש אלישיב וכן המנהג.