בר מצווה בערב סוכות

יש לי בני תאומים אשר תאריך לידתם העברי הינו י"ד בתשרי תשס"א. עפ"י הלוח העברי עליהם להניח תפילין בערב סוכות אשר חל ביום רביעי בשבוע. מתי אנו יכולים לחגוג להם עליה לתורה והנחת תפילין ? האם ניתן להקדים ליום ב' באותו שבוע ?

תשובה:

שלום רב.

דבר זה מאוד תלוי במנהגי כל מקום ומקום, אך ביום שני לא ניתן להעלות קטן לתורה, ולכן תוכלו או לאחר את זמן עלייתו לתורה לאחד מימי חול המועד סוכות (בלא החנת תפילין שאין מניחים בחול המועד), או להקדים ולהעלותו בשבת למפטיר (גם זה לא בכל המקומות נותנים זאת וזה תלוי במנהג המקום), ושיניח תפילין ביום הבר מצווה עצמו ערב סוכות, וימשיך להניחם לאחר חג הסוכות.

שיהיה במזל טוב ובהצלחה רבה.