חיוב מזוזה בלינה בבית מלון

שלום רב רציתי לשאול אני ובעלי התארחנו לילה אחד בחדר במבנה שכולל מס׳ חדרים שאין בו מזוזה וכן בחדר אין מזוזה ולא שמנו לב לכך לאחר מכן נזכרתי האם היה מותר ללון בחדר?האם יש בכך סכנה ?החדר כולל רק חדר שינה שירותים ואמבטיה אני מאוד מוטרדת תודה מראש

תשובה:

שלום רב.

אינך צריכה להיות מוטרדת מכך, אין בזה חשש סכנה, כאשר באים ללינה בדירת נופש לפחות משלושים יום אין מתחייבים במזוזה מחמת כך, החיוב במזוזה מתחיל במגורים של שלושים יום ומעלה. אמנם יש הקובעים מזוזה גם בפחות משלושים יום לשם שמירה אך אין חייבים במזוזה מעיקר הדין.

השוהה בבית מלון ל' יום מחוייב במזוזה בארץ ישראל. והשוכר דירה בארץ ישראל חייב גם בפחות מל' יום. והשואל דירה לפחות מל' יום נחלקו הפוסקים אם חייב במזוזה או פטור.

מקורות:

שולחן ערוך יו"ד סי' רפ"ו סעיף כ"ב. וראה עוד בספר קביעת מזוזה כהלכתה פרק ד' באריכות בדינים אלו.