הכנת ג'לי בשבת

שלום לכבוד הרב רציתי לדעת בבקשה האם מותר להכין ג'לי בשבת ראיתי במנוחת אהבה שאוסר משום גרמה באיסור דאורייתא ובחזון עובדיה מתיר האם מותר או אסור

תשובה:

שלום רב.

דעת פוסקים רבים שאין להכין ג'לי בשבת מכמה טעמים.

מקורות:

ראה בשבט הלוי חלק ז' סימן מ"א שכתב לאסור זאת גם משום נולד וגם משום לש, ואף שיש לדון בדבריו אך עי' בארחות שבת פרק ו' הערה פ"ג שיש לאסור זאת מדין עובדין דחול ויש שחששו בזה גם לבישול ובשו"ת באר משה חלק ו' סימן מ"ו חשש בזה גם לגיבול. ומה שכתב במנוחת אהבה לאסור זאת משום גרמא לאיסור לישה דאורייתא, ניתן לחלוק על זה מהטעם הפשוט שאין זה קיבוץ חלקים באמצעות המים, אלא שבאמצעות המים חמים האבקה נמסה והופכת בעצמה למים ולכך לא שייך בזה לישה.