להחזיר ציוד של הוט

האם מותר להחזיר ציוד של חוטי אנטנות ומגבר והכל לחברת הכבלים? אני תמיד מקפיד שלא יעבור דרכי החטאת הרבים. אין לי מושג אם זה שייך להם או זה שאריות מהתקנה שהיתה אצלי בבית. היום כ 5 שנים אין לי כבלים.

תשובה:

שלום רב.

מותר לך להחזיר להם כבלים אלו, ואף ראוי להחזיר להם, שמא הציוד שלהם והינך מחוייב בזה מדין השבת אבידה.

מקורות:

ראה כאן מפני מה אין חשש לפני עיור בעבודה בחברה המספקת שירותי טלויזיה וכדו', וכל שכן להחזיר להם ציוד של תשתיות שאין הכרח כלל שיעשו איסור בהם, ובפרט שיתכן והוא שלהם ויש חיוב השבת אבידה בהחזרתו לחברה.