תשה"מ בשעות היום

למה אסור לשמש גם בצהריים או בבוקר ורק בלילה מותר? והאם כאשר שני בני הזוג רוצים מותר או אסור?

תשובה:

שלום רב.

ישראל קדושים הם ואין משמשין מיטותיהן ביום, כי המולת היום אינה הזמן האולטימטיבי להתאחדות מלאה ומצב מנטלי של אינטימיות. וכן נאמרו בגמרא טעמים נוספים שעיקרן כבודה של האשה, והעדינות שביחס למאפיינים המנטליים של חיבור איש ואשה.

עם זאת מפורש בגמרא ובהלכה שבחדר חשוך מותר אף ביום, ואפילו שיבחו חכמים את מנהג הפרסיים המשמשין מיטותיהן ביום, כשרואים שבלילה הם עייפים מידי וחסרים בחשק ובחיוניות ושמחת עונה, שזהו מעקרונות הליבה של קדושת הזיווג.

וכן הדבר להלכה שלתועלת המצווה, אם רואים שבלילה עייפים או חסרים בחשק, שמשמשין ביום בחדר חשוך (בית אפל-בלשון הגמרא).

בברכה

הרב אלעזר וולך

יועץ נישואין

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. יש לדעת שבכתבי האריז"ל כמדומני מובא שהנשמות של הילדים הנולדים מתשמיש ביום יהיו בעלי ייסורים ויסבלו כל חייהם האם זה רק כאשר יכול לכתחילה בלילה ואעפכ עושה ביום?, עוד כתוב בגמ' שיוצאים ילדים עם פנים אדומות כמו השמש האדומה