טבילת סופר לפני כתיבת ספר תורה

האם סופר סת"ם שמקום מגוריו נמצא בריחוק ממקווה, ומסיבה זאת הוא נמנע מלכתוב.
האם יש התר לכתיבה ללא טבילה במקווה או פיתרון אחר לכך. (כגון תשעה קבין)
תודה רבה!

תשובה:

שלום רב.

אין חיוב לטבול לפני כתיבת ספר תורה, אלא זו מעלה ותוספת קדושה. ומצינו בדברי הפוסקים שמי שגר במרחק ד' מיל ממקוה יכול לכתוב בלא טבילה אף אם היתנו עמו על כך.

מקורות:

ראה בשו"ת משנת שכיר גליון כ"ג בענין מי שגר בריחוק ד' מיל ממקוה. ובעיקר מנהג הטבילה לפני כתיבת השמות ראה בארחות רבינו חלק ג' עמוד קע"ד שאין שום הידור לסופר לטבול לפני כתיבת השמות ואפילו לא טבילת עזרא. אמנם בקסת הסופר פ"י סי"ח כתב וז"ל 'יש סופרים זהירים שלא לכתוב שם קודש בלי טהרת הגוף ונכון הוא' וכן  ובעל משנה הלכות בתשובה שמובאת בספר נחמת ישראל עמ' ע"ח הביא מקורות רבים בדברי ראשונים בגודל מעלת הטבילה, וראה עוד כאן.