סדר כיבודים בברית

הכיבודים המקובלים בברית מילה הם: סנדקאות, כסא של אליהו, מהכסא, ברכות, עמידה לברכות.
רציתי לברר מה סדר החשיבות של הכיבודים הנ"ל?

תשובה:

שלום רב.

סדר החשיבות של הכיבודים הם כדלהלן: סנדקאות, קוואטר, עמידה לברכות, ברכות (המברך אשר קידש וכו'), המניח על ברכי הסנדק, כסא של אליהו ומהכסא, מהסנדק וחיקה.

ברכה והצלחה

הצטרף לדיון

8 תגובות

  1. כך נהגו בהרבה מקומות, וטעם הדבר מפני שבעיקרון כיבוד זה הוא חלק מהסנדקאות, ואצל הספרדים הסנדק עצמו ממשיך להחזיק את התינוק גם בזמן הברכות, ולכן אף אצל האשכנזים שחילקו את זה קוראים למחזיק את התינוק בשעת הברכות סנדק שני ולכן הוא חשוב מהמברך עצמו (ר' בספר בדמייך חיי לר' מרדכי גרוס שליט"א ועוד)

  2. נראה שסתם המצאה כדי לכבד כמה שיותר אנשים… יש בזה רעיון דומה ל"חיקה", כמו שמקרבים את הקרבן על ידי הכהנים, גם היו מסירים אותו מעל המזבח.

  3. בהלכה יש מקום גדול לדבריך, רואים שבתשעת הימים האשה שעושה קוואטר לובשת בגדי שבת כמו הסנדק, אבל בדרך כלל אנשים מתייחסים לזה באופן שונה, המכובד ביותר סנדק, ואחר כך יש מחשיבים עמידה לברכות [יש שלא עושים בכלל ומשאירים אצל הסנדק עד אחרי הברכות] ויש מחשיבים ברכות, אחר כך כסא של אליהו וקוואטר בדרך כלל מחפשים זוג שעוד אין לו ילדים, לסגולה.