ביקור אישה אצל רופא גבר

מתי מותר לאישה ללכת לרופא נשים שהוא גבר?

תשובה:

שלום רב.

לכתחילה יש לאשה ללכת לטפל אצל רופאה אשה ולגבר ללכת לרופא גבר, ורק כאשר אין אפשרות אחרת מותר לאשה ללכת לרופא גבר, אך יש להקפיד על איסור ייחוד (לדאוג שהדלת לא תהיה נעולה מבחוץ), וכן לא להכנס לדברים שאינם הכרחיים לטיפול רפואי הכרחי.

מקורות:

ש"ך יו"ד סו"ס קצ"ה וראה בבנין ציון חלק א' סי' ע"ה שכתב להתיר בזה מפני שהרופא בעבידתיה טריד, אך עי' עוד בשו"ת באר משה חלק ג' סי' קנ"ב אות ט"ו שכתב שמותר רק במקום חולי ממש וכשאין אפשרות למצוא רופאה מומחית לדבר זה. וכן ראה בספר טהרת הבית חלק ב' עמוד רכב בהערה.

הצטרף לדיון

7 תגובות

  1. ואם יש רופאת נשים באזור אך הלכה האישה אליה פעמיים וגילתה שהיא לא מקצועית ומתייחסת אליה ממש לא יפה, האם אז מותר ללכת לרופא גבר במקום אישה?