על מי לתקן סתימה בביוב, השוכר או המשכיר

אני משכיר דירה.
התקשר אלי השוכר שיש סתימה בביוב בתוך הבית, הוא טוען שזה קרה מבלאי סביר, אני טוען שאמנם כך, אך זה קרה בגלל שימוש שלו ואני לא אחראי על כל דבר שקורה משימוש של השוכר, אלא רק אם יש משהו שקשור לתשתיות של הבית.
הצדק עם מי?

אודה לתשובתכם

תשובה:

אם אין התייחסות מפורשת בחוזה אחרת, השוכר צודק. נהוג שהמשכיר מתקן כל תיקון שקורה משימוש סביר.

מקורות:

עיין עלון המשפט גליון 27 עמוד ה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אני שוכר דירת קרקע ועקב סתימה בצינור הראשי של הבניין הדירה הוצפה, באותו יום קראנו לאינסטלטור שמצא כי באמת הסתימה היא כתוצאה מהצינור הראשי ולא מהדירה. וועד הבית באמת שילם על האינסטלטור אך מה לגבי הנזקים? השטיח נהרס ובנוסף היינו צריכים לנקות כמובן את הדירה מהביוב בכך שקנינו חומרי ניקוי. שאלתי היא מי אמור לשלם על השטיח וחומרי הניקוי? וועד הבית? המשכיר? או שאולי זה בכלל אשמתי (וועד הבית רק טוען כי הוא אינו אחראי לנזקים)
    תודה רבה

  2. אף אחד אינו חייב לשלם לכם את השטיח והוצאות הנקיון. לא וועד הבית ולא המשכיר. וועד הבית אינו אחראי אלא על תיקון הנזק ברכוש המשותף ולא על נזקים שנגרמו לבתים פרטיים, עיין כאן. המשכיר אינו חייב על הנזקים כאשר לא היה פגם בדירה בהתחלת השכירות.