אם עובד ליותר משלוש שנים הופך להיות עבד

בוקר טוב
האם קיים דין שמי שעובד אצל מישהו יותר מ3 שנים והוא משלם לו את האוכל ואת המגורים הוא הופך להיות עבד שלו. למקרה שקיים דבר כזה, איך צריך להעשות את חוזה העבודה שמגיע מהעבודה מגורים ואוכל.
מחכה לתושבה ותודה רבה מראש

תשובה:

לא קיים דין כזה. אין היום אפשרות לקנות יהודי כעבד כלל, אפילו אם שני הצדדים חפצים בכך. ההלכה שיש היום הקשורה לדיני עבד היא שאסור לאדם להשכיר את עצמו לעבודה לתקופה העולה על שלוש שנים, משום שתקופת עבודה גדולה כל כך דומה קצת לעבדות. איסור זה הוא רק אם מסכמים מראש על יותר משלוש שנים, אבל מותר להמשיך לעבוד באותו מקום עבודה שנים רבות.

מקורות:

שו"ע חו"מ סי' רסז סעיף יד ורמ"א חו"מ סי' שלג סעיף ג.