לכבוד הרב זריצקי,
אני נוהג לא למכור חמץ גמור, האם אפשר למכור משהו שהוא חשש חמץ?
קוואקר – הרב זריצקי כתב שאפשר למכור כי זה לא בא במגע עם מים, אבל Mornflake quick oat – שמוכרים בצנצנת מתכת שמיוצר במנצ'סתר – אמרו לי שעובר תהליך של עידים כדי לרכך אותו. ולפי וויקפדיה הרבה קווקאר עובר את התהליך הזה. לכאורה זה כן חשש חמץ?
סובין, ונבט חיטה – הבנתי שהם רק חשש חמץ – האם ניתן למכור?
תודה חג שמח
תשובה:
שלום רב.
אפשר למכור הכל.
פסח כשר ושמח
הרב יוסף זריצקי