מכירת חמץ גמור

בס"ד

שלום וברכה,

האם מותר למכור חמץ גמור (פיתות,עוגיות,בורגול,גריסים,קמח) הן בבית והן במקום העבודה, או שצריך לתת את מה שסגור ואת השאר לזרוק? אני עובדת בבית-ספר לבנות ששם גם ניתנת ארוחת צהריים, ונשארו שם חבילות של דברי חמץ. השאלה מה צריך לעשות עם החמץ הזה.
לגבי הבית, אני מתכוונת לסגור את הבית לגמרי ולצאת לכל החג. האם מותר לי להשאיר שם דברי חמץ גמורים?
לגבי בדיקת חמץ, איך לעשות כאשר הבית לא נוקה מחמץ? מה עושים במקרה שנוסעים מהבית לפני שקיעה?

תודה רבה
שלומית

תשובה:

שלום רב.

רבים נוהגים להחמיר ולא למכור חמץ גמור, וטעם רב יש בדבר, מכיון שיש הסוברים שהמכירה לא מועילה ומחמת חששות נוספים, ולכן לכתחילה אין להשאיר בבית פיתות, עוגיות, בורגול ושאר החבילות של חמץ ממש, אמנם גריסים וקמח מותר להשאיר כיון שאין זה חמץ גמור, אלא הם רק יכולים להחמיץ כאשר הם באים במגע עם מים, וניתן לראות כאן רשימה של דברים שאינם נחשבים לחמץ גמור ואין צריך לזורקם (ובתגובות שם יש פרטים על ארגון חסד האוסף מצרכי מזון שאנשים רוצים לזרוק והם נותנים אותם לעניים).

אין הבדל בענין זה בין אם נמצאים בבית בחג או לא.

לגבי בדיקת חמץ, אם מוכרים את הבית לגוי אין צריך לבדוק שם חמץ, וניתן לראות כאן בתשובה שכתבנו אודות מי שעוזב את ביתו בפסח, כיצד יוכל לקיים את מצוות בדיקת חמץ למרות שמוכר את כל ביתו לגוי.

פסח כשר ושמח