טבילת כלים עם לכלוך

ב"ה החלטנו לעשות"מבצע טבילת כלים " ולטבול את כל הכלים אצל חמותי. אולם יש סירים שיש בעיקר מתחתם ומסביבם כמעין שחור שיש טירחה להוציאו האם זה מהווה חציצה בטבילה?

תשובה:

שלום רב ואשריכם על הזכות שנפלה בחלקכם.

לכתחילה יש לדאוג להסיר את כל הלכלוך מכל המקומות, אך אם הדבר קשה מאוד, ואין הלכלוך על רוב הכלי רק על מיעוטו, ואין זה לכלוך שסתם אנשים רגילים להקפיד עליו, אין צריך להסירו וניתן לטבול את הכלים עם הלכלוך, כיון שזה טרחה מרובה.

פסח כשר ושמח

מקורות:

חכמת אדם כלל עג סעיף יד, וערוך השולחן יו"ד סי' ק"כ סק"ג.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום, במידה ויש ברשותי מס' כלים אשר השתמשתי בהם ללא הטבלתם במקווה. האם ניתן לטבול אותם כעת? או שמא עליי להחליפם? (אציין כי חלק מהכלים כן טבולים)
    בנוסף, ברצוני לדעת מה אמורים לטבול- האם יש צורך גם בקופסאות פלסטיק?תבניות לעוגה?אשמח לקבל מידע מפורט יותר.
    תודה רבה

  2. אפשר לטבול את הכלים גם עכשיו. כלי פלסטיק יש מחמירים לטובלם אבל מעיקר הדין אין צורך בכך. תבניות חייבות טבילה. באופן כללי כל כלי שבא במגע עם אוכל חייב טבילה. מלבד כלי פלסטיק כאמור.