מכירת חמץ לרב בי"ג כאשר מכר כבר לרב אחר

שלום וברכה,
אני נוסע לכל הפסח ונרשמתי למכירת חמץ של בד"צ העדה החרדית. לאחר מכן התברר לי שהם לא מוכרים בי"ג. אני רוצה להחמיר ולמכור בי"ג בכדי שאפטר מבדיקת חמץ בבית לכל הדעות אבל לא יכול לבטל את ההרשמה שכבר נירשמתי.
האם אני יכול להרשם במכירת חמץ שניה שכן מוכרת בי"ג?
תודה.

תשובה:

שלום רב.

אף שעשית מכירת חמץ אצל רב המוכר רק בי"ד, תוכל כעת למכור אצל רב אחר המוכר בי"ג ואין בכך כל חשש.

מקורות:

למעשה לרב לא מוכרים את החמץ אלא ממנים אותו שליח למכור עבורך בבוא הזמן, ומכיון שעדיין הרב של הבד"ץ לא מכר לגוי, ניתן ליתן שליחות לרב אחר כדי שימכור בי"ג. יש הסוברים שבכל מקרה ניתן למכור אצל שני רבנים אף אם שניהם מוכרים באותו זמן.