עליה לקבר בשלושים החל בחודש ניסן

שלום כבוד הרב , סבי נפטר ביום יד׳ אדר בבוקר שאלתי מתי עושים אזכרה ועולים לגלוי מצבה כי חלק אומרים שאסור לעלות לבית העלמין בחודש ניסן
תודה.

תשובה:

שלום רב.

נוהגים לעלות לבית הקברות בשלושים וביארצייט גם בחודש ניסן, ולכן ביכולתכם לעלות בערב פסח לפני חצות היום ולומר שם תהילים, אך יש ליזהר שלא לבוא שם לידי בכי, כיון שאין לקונן על הנפטר בחודש ניסן.

פסח כשר ושמח.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אימי נפטרה בכ"ו באדר נקברה בכ״ח באדר . השבעה יוצאת בו״ בניסן .
    האם מותר לנו לעלות לבית העלמין בסיום השבעה.וגם בסיום השלושים שזה יוצא עדיין בניסן.
    האם אני חוטא או עושה לעילוי נשמת הנפטרת.

  2. השבעה כבר עברה, אך לשלושים תוכלו לעלות וליזהר לא לבכות שם כיון שבחודש ניסן אין לקונן על הנפטר, רק לומר שם תהילים לעילוי נשמתה. שלא תדעו עוד צער.