לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

כרטיס גירוד (חיש גד) אם הוא מוקצה

שלום רב,
רציתי בבקשה לדעת האם כרטיס חישגד (כרטיס שיש לגרדו) הוא מקוצה בשבת/חג?

תשובה:

שלום רב.

כרטיס זה הוא מוקצה ואין לטלטלו בשבת כלל.

מקורות:

כרטיסי הגרלה כולם (לפני שהתברר שלא זכו בהם) הם מוקצים מחמת חסרון כיס ואין לטלטלם כלל, כיון שהם שווים כסף ושומרים אותם לאפשרות שיזכו מחמתם בכסף (וכדין שטרות כסף, על פי המשנה ברורה סי' ש"ז ס"ק נ"ו ושמירת שבת כהלכתה פרק כ' הערה קמ"ה ובמ"ב סי' ש"י ס"ק כ"ד מבואר שמעות הם מוקצה מחמת גופו כיון שאין משתמשים בהם עצמם אין להם שם של כלי שמלאכתו לאיסור), ובפרט כרטיס שצריך לגרדו שאסור לעשות זאת בשבת שהוא גם דבר שמלאכתו לאיסור שאין לטלטלו. אמנם כרטיסי הגרלה של ילדים אינם מוקצים.