עלייה לבין העלמין בשנה ראשונה בניסן

בס"ד
שלום כבוד הרב , דודתי ע"ה השיבה את נשמתה לבורא ביום כ"ב בניסן תשע"ב . עוד מעט תמלא שנה ללכתה. האם אנחנו צריכים לעלות לבית העלמין כמקובל אפילו שזה בניסן בכ"ב ( יום לאחר שנגמר הפסח) או שמא אסור ? כי זה חודש ניסן
מה עושים \?
אנחנו תימנים אם יש איזה עניין בנושא …
תודה וחג שמח

תשובה:

שלום רב.

גם בני תימן נוהגים לעלות לבית הקברות בחודש ניסן ואף באיסרו חג של פסח, אך אין מקוננים שם אלא אומרים מזמורי תהילים המיועדים ליום השנה.

פסח כשר ושמח.

מקורות:

שלחן ערוך המקוצר יו"ד ח"ב סי' קצ"ד הערה כ"ג.