אם מותר לשקר כשרוצים להסתיר דבר מה

שלום לכבוד הרב.
האם מותר לשקר כאשר אני נשאל שאלה שאיני מעוניין לתת את התשובה האמיתית.
לדוגמא: אשה בשלבי הריון ראשוניים נשאלת ע"י חברתה אם "יש משהו" היא לא מעונינת לענות האמת בשלב זה וכל תשובה אחרת חוץ מלא תעורר יותר את הסקרנות שמא מסתירים ,האם מותר לשקר ולהגיד לא.

תשובה:

שלום רב.

עדיף למצוא דרך שלא לשקר באופן מפורש כדי שלא להרגיל את לשונו לומר דבר שקר, אך כאשר אין אפשרות, אין איסור שקר בסוג שקר שכזה שאינו מזיק לשני, ואין מטרתו לשקר עליו אלא לא לחשוף בפניו את כל האמת.

מקורות:

ניתן לראות כאן מקורות לדין זה.