נסיעה חזרה מחו"ל ביום טוב שני

שלום כבוד הרב! אנו נוסעים לחו"ל לספרד לאירופה נחגוג שני ליל הסדר אנו גרים בארץ ישראל ואנחנו הולכים להיות עם משפחה שבחו"ל . לצערנו הרב הזמינו לנו את הכרטיסים מראש ואנו חוזרים בתאריך של 2.3.13 שזה יוצא יום טוב השני של צאת הפסח . בישראל כבר נגמר הפסח ביום שני. הטיסה היא ליום שלישי ואנו נוחתים בפריז צרפת ואז יש לנו עוד מטוס לעבור לישראל? אני יודעת כי יש בעיה גדולה של מראית עין אבל משפחתי יודעת שאנו ישראלים ויש לנו רק יום אחד שאלתי היא האם ישנה בעיה הלכתית בדבר האם אני צריכה לשנות את הכרטיסים זה יהיה נחשב לבטל אותם ואנו לא רוצים. כי כבר שילמו לנו עליהם המשפחה מספרד. אנו זוג צעיר דתי עם תינוקת בת שנה.

תשובה:

שלום רב.

אמרו חכמים שכל דבר שאמרו חכמים שאסור משום מראית העין אסור אפילו בחדרי חדרים, ולכן אפילו שמשפחתכם יודעת שאתם ישראלים, עליכם להמנע מעשיית מלאכות בהיותכם בחו"ל ביום טוב שני כפי שנפסק בשולחן ערוך בצורה ברורה. ועליכם לדעת כי מקיום ההלכה לא מפסידים אף פעם! גם אם ברגע זה נראה כי מפסידים קצת כסף, אך בעתיד הקב"ה ישלם לכם שכרכם מן השמים בכפל כפליים על ההקפדה בשמירת מצוותיו.

פסח כשר ושמח.

מקורות:

שולחן ערוך סי' תצ"ו סעיף ג' ומשנה ברורה שם סק"ט.