לערוך צוואה על פי תורה

לרבנים שלום,
לסבא יש שתי בנות ושני בנים. הוא הכין צוואה שאם אשתו תהיה בחיים, היא תירש הכל, ואם לא, הכל יתחלק בין הילדים בשווה. נראה שזה נגד התורה.
השאלה היא :1. האם לבת מותר לקחת את חלקה, כאשר הכל מגיע לבנים.
2. האם יש דרך פשוטה לשנות את נוסח הצוואה כך שתתקים רצון הסבא
לפי ההלכה ?

רב תודות

תשובה:

1. אם הבנים מסכימים לקיים את הצוואה, אין שום בעיה לבת לקבל את חלקה. אם אינם מסכימים יש לתבוע אותם בבית דין ולא להכריח אותם בבית משפט.

2. יש אפשרות לעשות צוואה על פי תורה, בצוואה משאירים סכום כסף מסוים (אלף דולר) לקיים דין ירושה שבתורה ושאר הכסף והנכסים מחלקים במתנה מחיים.
ניתן להוריד צוואה מכאן, אבל קשה לסדר צוואה ללא ליווי אישי של רב המכיר הלכות אלו. חשוב מאוד שהצוואה תהיה תקיפה הן על פי דין תורה והן על פי החוק כדי שלא להשאיר מקום למחלוקת בין היורשים.