הוספת מים ליין

רציתי לשאול האם מותר להוסיף מים ליין של מיץ ענבים כגון לתירוש או למיץ ענבים של הכורמים ושאר מיצי הענבים ועדיין לקדש על יין זה ומדובר ביינות שכתוב עליהם כשר אף לדעת הבית יוסף שהרוב זה יין ואם כן אולי על ידי ההוספה ואפילו בקצת יהיה רוב מים ויפסל לקידוש לספרדים

תשובה:

שלום רב.

רוב המיץ ענבים המשווקים כיום יש בהם יותר מרוב יין, ולכן גם על ידי הוספת מעט מים אפשר להמשיך ולברך עליהם 'הגפן' ולקדש עליהם, אמנם כתב הגרש"ז אוירבך זצ"ל במנחת שלמה סי' ד' שאין להוסיף מים כיון שטעמו חלש, ועל ידי הוספת המים משתנה טעמו לרעה, וכן מפורסם בשם הגרי"ש אלישיב זצ"ל.