להשאיל דירה שכורה לשבת – פרשנות חוזה

לכבוד הדיינים שלו' וברכה

מה הדין במשכיר דירה קצת קפדן שבעת מסירת החוזה לאחר שהשוכר כבר חתם וטרם חתם הערב וכן המשכיר הוא ביקש להוסיף לחוזה הגבלה על הכנסת אורחים ודיירים אחרים במושכר ע"י שאמר לשוכר טוב אז הדירה מיועדת רק לארבעתכם (דהיינו ההורים ושני ילדים שאינם נשואים והם מעל 18) והשוכר התנגד ואמר מה אסור לי להכניס אורחים אזי הסכמו על נוסח כזה "יודגש כי השוכרים מתחייבים שלא להשכיר את הדירה לאחר וכן חלק ממנה ,וכן אינם רשאים להכניס דייר אחר אפי' בחינם " מה הדין אם השוכרים נוסעים לשבת האם הם יכולים לתת לביתם הנשואה ומשפחתה להתארח בדירה למשך השבת ומה הדין כשאחד הילדים המתגוררים בדירה נשאר ללון שם בשבת האם אז הבת הנשואה יכולה להיחשב כאורחת ארעית ואז יהיה מותר לה להיתארח בשבת

תודה רבה מראש על התשובה

נב. התשובה קצת דחופה נוגע לשבת זו ואם אפשר שיהיה פסק של ב"ד ולא רק של דיין אחד

תשובה:

נראה שאין בכך בעיה, קרוב משפחה שמגיע לשבת אחת מוגדר כאורח ולא כדייר, גם אם אף אחד מבני המשפחה לא נשאר יחד אתו. במקרה זה הצדדים הוכיחו שהם מחלקים בין דייר לאורח בכך שהשוכר התנגד לדברי המשכיר שאסור להכניס אורחים ולא הסכים אלא לנוסח זה.

תשובה זו נכתבה על דעת שלושה דיינים, אבל יש להדגיש שעם כל זאת אין לתשובה תוקף של פסק דין מאחר שלא שמעו את שני הצדדים, והיא מוגדרת כהוראה בלבד, והזכות שמורה לכל אחד מהצדדים לתבוע בבית דין.