גילוי שם ה' על המזוזה

מזוזות

שלום רב,

רכשתי מזוזות וחלק מהמזוזות לא רואים את המילה ש-ד-י בכלל מאחר והמזוזה מגולגלת

במזוזות אחרות רואים רק את המילה 'די' גם כאן בגלל שהמזוזה מגולגלת ומנויילנת על חצי מהמילה

ברצוני לדעת האם מזוזה כזו כשרה והאם זה לא פוסל אותה כשזה ככה

אודה למענה ?

תשובה:

שלום רב.

אין זה פוסל את המזוזה אף אם לא רואים כלל את השם, זה רק מנהג ואין זה מעיקר הדין, והיום לא מקפידים כלל להשאירו מגולה, מכיון שחוששים שמא יהיה דבר טינוף על יד המזוזה או אדם בלבוש לא צנוע, ויתחלל שם ה', אך נוהגים שעל הבית של המזוזה יהיה את האות 'ש' כנגד השם 'ש-ד-י' שכתוב בתוך המזוזה.

בהצלחה רבה.

מקורות:

שולחן ערוך יו"ד סי' רפו,ה כתב שבמקום שאין טינוף טוב להשאיר המזוזה מגולה, וברמ"א רפח,טו כתב שנוהגים לעשות נקב נגד השם 'ש-ד-י', וראה בשו"ת פאת שדך א,קל ובשו"ת קנה בושם ב,צה שדנו מפני מה אין נוהגים היום לעשות נקב נגד השם, ובספר שמירת הגוף והנפש ח"ב עמוד תרכ"ו כתב שאולי בגלל שחוששים לטינוף וכדו' ולכן נוהגים לעשות את האות ש' על הבית של המזוזה שכנגדו אין לחוש מכך.