עמידה בשמונה עשרה ברגליים צמודות

שלום

האם חובה להצמיד רגליים לגמרי בתפילת עמידה או שמספיק להצמיד רק את העקבים?

תודה רבה

תשובה:

שלום רב.

יש להצמיד את הרגליים ולא רק את העקבים.

מקורות:

אמרו בגמרא בברכות דף י,ב שהמתפלל צריך שיכוין את רגליו, כאלו אינם אלא אחד להידמות למלאכים שנאמר בהם (ביחזקאל א,ז) "ורגליהם רגל ישרה". כלומר רגליהם נראים כרגל אחת (כך ביאר השולחן ערוך סי' צה סעיף א') ומכיון שהמטרה היא להידמות למלאכים, יש להשתדל שיראו הרגלים כרגל אחת, ואין הצמדת העקבים מספיקה לשם כך.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום הרב
    הרגליים נראות צמודות אם העקבים צמודים אפילו יותר מאשר כפות רגלים צמודות וישרות.
    בכלל, מי אמר כמה זה דומה למלאכים, הרי רגל זה מה"אגן" ולמטה, ובכף הרגל אולי זה בדומה ל"הפרסת פרסה" (ברגל אחת) וזה שיש רווח אין בזה כלום כדי לשלול את ה"רגל הצמודה"

    "להתדמות למלאכים"
    האם זה באמת מחייב?
    מלאכים מתנוענעים בתפילה…?
    תודה רבה
    ישראל

  2. הרב המשיב אינו איתנו באתר מזה כמה שנים, המנהג אכן שעיקר ההקפדה היא בעקבים, החובה להדמות בענין זה למלאכים לא הומצאה על ידי הרב המשיב אלא זה מופיע בפוסקים הקדומים, וברור שלא בכל דבר נדמים להם אלא במה שראו חכמים כחשוב לצורך קבלת התפילה.