שימוש במכונות גילוח המשווקות בזמנינו

שלום רב לכבוד הרבנים שליט"א…
מה נחשבת מכונת גילוח כשרה לפי ההלכה?

תשובה:

שלום רב.

במכונות הגילוח המשווקות כיום ישנם חששות רבים, וכמה רבנים שעסקו בנושא זה הסיקו כי לא ניתן להקל ולהשתמש במכונות הגילוח הנפוצות בזמן הזה, ולכן יש להשתמש במכונות גילוח בהכשר מהודר בלבד (שרובם עשויים בצורה של מכונת תספורת).

ניתן לעיין כאן במאמר שנכתב בענין זה בקובץ תל תלפיות ובסופו מחקר מדעי לדרכי פעולתם של מכונות הגילוח בדורנו, וכאן בתשובה שכתב הרב עובדיה יוסף טולידאנו שליט"א בענין זה.

בהצלחה רבה.