להשהות בבית משקלות פסולות לצורך התעמלות

כת"ר,

יש לי משקולות ספורט (להלבשה על מוט הרמה) ישנות שמוטבע בהן באופן שלא ניתן למחוק משקל 2.5 ק"ג, וניקיתי אותן מחלודה. אחר הניקוי בדקתי את המשקל מחשש "אבן ואבן" ומצאתי שמשקלן 2.4 ק"ג. המשקולות מיציקת פלדה. את המדידה ביצעתי במשקל אדם דיגיטלי ביתי, אשר על אריזתו רשום "באישור משרד התעשיה, המסחר והתעסוקה – אגף המשקולות, מידות וסטנדרטים" עם מס' אישור יבוא. מידת הדיוק של צג המשקל היא ספרה אחת אחר הנקודה, כך שלכאורה המשקל בטווח שבין 2.36 ק"ג ל- 2.44 ק"ג. האם צריך לתקן את המשקולת ואם כן האם מועיל לתקנן ע"י הוספת 100 גרם לכל אחת מחומר ביתי (כגון מחית אפוקסי), כי כמובן אין לי אפשרות לתיקון תעשייתי בפלדה.

תשובה:

אין שום בעיה להשהות את המשקולת בבית לצורך ספורט.

גם אם הייתה בעיה, היה אפשר להוסיף כל חומר אחר בכדי לתקן אותו.

מקורות:

בשו"ע חו"מ סי' רלא סעיף ג נפסק "אסור לאדם להשהות מדה חסרה (בביתו) אפילו שאינו מודד בה, ואפילו לעשות עביט של מי רגלים, שמא יבא מי שאינו יודע וימדוד בה. ואם יש מנהג בעיר שאין מודדים אלא במדה הרשומה ברושם הידוע, וזו אינה רשומה, מותר להשהותה". ולפי זה בזמנינו שמשתמשים רק עם משקולות דיגיטליים ולא עם משקולות מפלדה ואין שום חשש שיבואו להשתמש עם המשקל במקח וממכר, אין איסור להשהות בבית. וכן כתב בכסף הקדשים שם שאם לא ישתמשו בו למקח וממכר כלל, מותר להשהות. עיין שם שמתיר אף במידה שמשתמשים בה למדוד עבור צרכים ביתיים, אלא שלא למקח וממכר, כל שכן בנידון דידן שלא משתמשים עם משקולת לצורך מידה ומשקל אלא לצורך התעמלות. אמנם יש לציין שאם יבואו להשתמש בו לפרקים אסור להשהות, וכן כתב בערוך השולחן שם סעיף ב.