לומר לאדם לא לקנות בחנות מפני שהמחירים בה גבוהים

באיזה אופן מותר לומר לאדם שלא יקנה מחנות פלונית כי הוא מוכר ממש יקר

תשובה:

שלום רב.

הכללים הם כדלהלן:

אם המוכר מוכר בהרבה יותר מכפי השער שבשוק ויש בזה אונאה, צריך לומר לקונה אף אם אינו שואלו.

אם מוכר קצת יותר ממחיר השוק, אם בא הקונה לשואלו צריך לומר לו כי הוא מוכר יותר יקר. אך אם לא בא לשואלו, אם יפסיד המוכר והוא כבר נכנס לחנות אסור לומר לו.  אם לא נכנס לחנות, יש המתירים לומר לו אף כשאינו שואלו, אם המוכר לא יתגנה מכך.

מקורות:

החפץ חיים חלק ב' כלל ט' סעיף י' בהגה"ה כתב וזה לשונו 'אם רואה שאחד רוצה להכנס לחנות לקנות סחורה אצל אחד ובעל החנות מאנה בפחות משתות אפשר דאין לומר לו', וראה בספר שו"ת לחפץ בחיים סימן ט"ו שהאריך בענין זה והביא כמה מקורות והסיק כפי שכתבנו למעלה.