לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

ניגוב דם עם נייר טישו בשבת

ילד קטן שאפו דימם בשבת, אמו אסרה עליו לנגב , ורק לגשת לכיור לשטוף. כיוון שהוא קטן, לא הלך כל רגע לשטוף וגרם לליכלוך בבית חדש בו התארח.
האם שימוש בנייר טישיו לניגוב הוא בגדר צובע?

תשובה:

שלום רב.

מותר ליתן נייר טישו על דם בשבת אף אם הוא נצבע בדם. ובמקום הצורך ניתן לעשות זאת גם עם בד, אך לכתחילה יש להשתמש עם בד אדום.

מקורות:

אף לדעת היראים בסי' ש"כ סעיף כ' שיש צביעה גם בדרך לכלוך, כתב השו"ע הרב בסי' ש"ב שהיינו דווקא בבגד שדרך לפעמים לצובעו, אך בנייר טישו שאין צובעים אותו אף פעם אין איסור בצביעה בדרך לכולך לכולי עלמא. ויעוי' במ"ב שם ס"ק נ"ט שבמקום הצורך אפשר לסמוך על המקילים בכל צביעה דרך לכלוך. ועי' עוד בשמירת שבת כהלכתה פרק לה סעיף טז שכתב שהדרך המומלצת ביותר לעצור דם מהאף (אף בימות החול), היא על ידי לחיצה על כנף האף.