לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

תשלום וועד בית כאשר הדירה ריקה ברוב ימות השנה

בס"ד

לכבוד הרבנים שליט"א

שלום וברכה

אנו גרים בבנים משותף של 8 דיירים ואנו כבר לא גרים בדירה שנה, הדירה ריקה (לפעמים יכול להיות שמגיעים קרובים להתארח בדירה לשבוע) אבל הדירה כמעט כל השנה ללא דיור
האם אנו צריכים לשלם עבור חשבונות חשמל? והאם אנו צריכים לשלם עבור ניקיון חדר המדרגות?
ומה לגבי הוצאות שוטפות אחרות ?
בתודה,

תשובה:

שלום רב,

תשלום חלקי הנך חייב לשלם לכל הדעות. לגבי השאלה כמה הנך חייב לשלם יש חילוקי דעות בין הדיינים כמה זמן אם לא מתגוררים בדירה נפטרים מלשלם חלק מהתשלום, עיין עלון המשפט גליון 42 עמוד 6 תשובה ז וגליון 44 עמוד 6 תשובה ז.