אמירת על הניסים בט"ו

שלום וברכה לכבוד הרב. מי שגר באיזור המרכז הוא צריך לומר בט"ו בתפילה ובברכת המזון על הניסים?

תשובה:

שלום רב..

אני מקווה שידעתם את התשובה לכך עוד באותו היום, התשובה היא שאין צריך לומר על הניסים רק בי"ד, לבד ממקומות בהם נוהגים פורים ב' ימים מספק. ואם אמר בטעות אין מחזירין אותו.

בהצלחה רבה.

מקורות:
שולחן ערוך סי' תרצ"ג סעיף ב' ומשנה ברורה שם.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בכף החיים ס"ק כג הביא מהאר"י שלא אמר על הניסים בצפת ביום ט"ו, וכן פסק הבן איש חי בפרשת תצוה, אמנם יש שכתבו שרק בחזרת הש"ץ לא היה אומר. ומ"מ בשו"ת הר צבי סי' קכח כתב לומר בשני הימים, וכן היה מנהג החזון איש בבני ברק.