מה מברכים על גרנולה

מה מברכים על גרנולה עם חלב,שהעיקר קווקר וקצת פירות,? ברכה ראשונה ואחרונה.
תודה

תשובה:

שלום רב.

אם גרגירי הגרנולה נדבקו זה לזה (לא מצוי בגרנולות קנויות), מברכים 'בורא מיני מזונות' על הכל. אם לא נדבקו זה לזה, אם עיקר האכילה היא הגרנולה מברכים 'בורא פרי האדמה' על הכל, אם שמים הרבה חלב יותר מהנצרך ויש הנאה גם מהחלב בפני עצמו צריך לברך גם 'בורא פרי האדמה' על הגרנולה וגם 'שהכל' על החלב בנפרד.

מקורות:

ספר שערי הברכה.