בית מזוזה ממתכת

האם יש מגבלה להרכיב בית מזוזה ממתכת

תשובה:

שלום רב.

אין הגבלה, וניתן להרכיב בית מזוזה גם ממתכת. אולם על פי סוד יש שהחמירו בזה בעיקר בברזל ולא בשאר מתכות.

בהצלחה רבה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אם המזוזה חשופה ישירות לשמש (כפי שמצוי בכניסה לבית או במרפסת) הנסיון מורה כי החום שמתפתח במזוזת מתכת עלול לקלקל מאד את הקלף.

  2. בספר דעת קדושים מובא בשם הבעש"ט שלא לעשות מברזל והסיבה לזה היא כמו שאסור שיגע ברזל במזבח, וביארו חז"ל שהמזבח מאריך ימי האדם והברזל מקצר משום שמכינים ממנו (גם) כלי מלחמה והרג ואינו בדין שיונף המקצר על המאריך, כמו כן המזוזה מאריכה ימי האדם שכתוב בה "וכתבתם על מזוזות…למען ירבו ימיכם" ואינו בדין שיכוסה המאריך ימים בדבר שמקצר.