מה נחשב מנה למשלוח מנות

שלום לכבוד הרב.
האם כדורי שוקולד העשויים מבסקוויט טחון ,שמן,מים,וסוכר נחשבים מנה לצורך משלוח מנות.

תודה וכל טוב

תשובה:

שלום רב.

הכדורי שוקולד נחשבים למנה אחת, ולשם קיום משלוח מנות יש לצרף לזה מנה נוספת, כיון שיש לשלוח שתי מנות. ואף דבר שבעבר היה כמה אוכלים, לאחר שנתחבר למאכל אחד ונהיה לו שם של מאכל אחד נחשב למנה אחת ויש להוסיף מנה נוספת.

מקורות:

שולחן ערוך סי' תרצ"ה סעיף ד', ולענין הגדרת שתי מיני אוכלים, ראה כעין זה בביצה דף יז,ב.