נישואין אזרחיים כשאשה מסרבת להתגרש

אני נשוי לאשה אמריקאית ללא דת בנשואים אזרחיים בקפרסין כרגע היא חיה בישראל הנישואים לא עובדים ואנחנו פרודים כבר למעלה משנה ולא גרים ביחד. משרד ההגירה שלח לה מכתב שהיא ובנה חייבים לעזוב את הארץ בחודש הקרוב, עשיתי כל נסיון ליצור איתה קשר על מנת שנוכל להתגרש והיא לא מגיבה. לפי מה שמקורות אומרים לי שהיא מתחננת לעזוב את ישראל בחודשים הקרובים לפני גמר שנת הלמודים של בנה בן 14 הוא לא שלי אני חושש שהיא תעזוב את ישראל ותשאיר אותי נשוי בבקשה תאמרו לי מה לעשות, אין בכיסי לקחת עורך דין משרד הפנים יעץ לי להוציא צו עיכוב מן הארץ

תשובה:

שלום רב.

אני מבין כי מדובר באשה יהודיה. בודאי צריך לעשות מאמצים כדי להתגרש ממנה בביה"ד. אולם אם היא מסרבת להתגרש. תוכל לפנות לבית הדין הרבני האיזורי הסמוך למקום מגורך, ולבקש היתר נישואין עם אשה אחרת.

בהצלחה!

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לעולם אין כל קשר נישואין הלכתי בין יהודי לגויה. תן לרשיות ההגירה לעשות את עבדתם, ויפה שעה אחת קודם