קידושין ללא עדים

בעברי היה לי חבר והוא נתן.לי ולו טבעות לשתינו. הוא שאל אותי אם אני רוצה להיות האישה שלו ואמרתי לו שכן. חשוב לציין כי זה היה בחדר שלו ולא היה כלל עדים שראו או שמעו. היום אני עומדת להתחתן האם יש סיבה לחשוש? חשוב לציין כי הוא לא התכוון שנתחתן אלא כמתנה שמחברת בין שתינו. גם לגבי להיות אשתו זה לעתיד

תשובה:

לא. אינך צריכה לחשוש. לעולם אין קידושין ללא עדים. מלבד טעמים נוספים.

אך צריך לזכור, קידושין זה לא משחק ראוי, צריך מאד להמנע מכל הדברים הללו.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. בודאי שהעדים צריכים לשמוע את האמירה של האיש, אחרת הם רק רואים לכל היותר נתינת מתנה, מנין להם לדעת כי בכוונתם לקדש.
    דבר נוסף, אני מבין כי בודאי לא לך ולא לגבר היתה כוונה שהם יראו וישמעו, א"כ זו סיבה נוספת שאין כאן קידושין, נפסק בשו"ע אבה"ע סי' מב כי המקדש והמתקדשת צריכים לדעת שיש עדים שרואים ושומעים, ואם הם אינם יודעים שיש עדים, למרות שבעצם ראו אותם שני עדים, אין קידושין, משום שכל אדם יודע שאין קידושין ללא עדים, ואם הוא לא חשש שיהיו עדים, כנראה שלא היתה להם כוונה אמיתית לקידושין.