אזכרה ראשונה לפי מנהג ספרד

אימי נפטרה ב יג' ניסן בשנת 2012

מתי עורכים אזכרה לפי מנהג הספרדים
האם נהוג להזמין רב
האם נהוג לערוך סעודה – והיכן?
אלו תפילות נדרש לומר?
השנה שנת 2013 -12 חודשים יג' בניסן הוא בשבת חול המועד הראשון
ואילו ה 11 חודש ה יג' באדר הינו בתענית אסתר

תשובה:

שלום רב.

יש לעשות את סעודת האזכרה במוצאי שבת פרשת צו (23/3), ולעלות לקבר בבוקר של יום ראשון י"ג בניסן (זה לא בשבת חול המועד), ניתן לעשות סעודת אזכרה בבית או בבית כנסת. עיקר הענין בסעודה זו הוא הברכות המשניות והתפילות לעילוי נשמת הנפטרת, ואם אינכם יודעים אילו תפילות להתפלל וכיצד ללמוד משהו לעילוי נשמת הנפטר, תוכלו להזמין רב שינחה אותכם וילמד איתכם משהו להעלות את נשמת הנפטרת.

ומכיון שזה חל בחודש ניסן אין לעשות הספדים על הנפטרת כיון שהוא חודש של שמחה.

האחד עשרה חודש הוא בשבת שלפני פורים, והבנים צריכים להפסיק את אמירת הקדיש ביום שישי, ובשבת אין עושים אזכרה, ובכלל אין זה חיוב לעשות סעודת אזכרה בי"א חודש, אלא ללמוד ולהתפלל לעילוי נשמת הנפטר.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. שלום
    אימי נפטרה בכ"א בניסן תשע"ב, שביעי של פסח, יום שישי, והובאה לקבורה יומיים אחרי, ביום ראשון, בכ"ג לניסן תשע"ב.
    מתי עולים לקבר ביום השנה על פי מנהג ספרד? ומה נוהגים לאמר בבית הקברות?
    תודה. תזכו למצוות.

  2. יום השנה חל בשביעי של פסח כ"א ניסן, אך אין עולים לקבר ביום זה, אך אפשר לעלות באיסרו חג של פסח יום ג' כ"ב ניסן, ואומרים בבית הקברות פרקי תהילים שמצויים בהרבה סידורים שמתאימים לעלייה לקבר, ולאחר מכן אומרים את האותיות מפרק קי"ט בתהילים של שמו של הנפטר וכן אותיות נשמה מפרק זה.

  3. שלום רב,
    הי"א חודש של סבי עליו השלום אמור להתקיים ב 09.12.
    מכיוון שאחי, שהיה מקורב מאוד לסבי נמצא בחו"ל ויחזור רק ב 10.12 רצינו לקיים את האזכרה ב 11.12, האם זה בסדר ומותר על פי ההלכה, או שאסור לדחות ביומיים.

    תודה רבה, זוהר

  4. עיקר ענין האזכרה והעליה לקבר הוא ביום כלות הי"ב חודש, יום סיום הי"א חודש עיקרו הוא בהפסקת אמירת הקדיש, וממילא אתם רשאים לדחות את האזכרה שייעדתם ליום זה לאחר שובו של האח.