שאלות בדיני זכויות יוצרים

שלום! האם מותר להוריד קבצים של הלכות, גמרא או שיעורי הלכה ולא מצוין שבאותו אתר שיש אישור מהמו"ל?
ומה לגבי כל דבר שרוצים להשתמש בו באינטרנט להוריד דברים או להשתמש במידע?

תשובה:

מותר להוריד קבצים של הלכות שהאתר מאפשר להוריד, אבל שיעורים בוידאו שבשימוש רגיל לא ניתן להוריד אלא לצפות, אין להשתמש בתוכנות מיוחדות המאפשרות להוריד.

מותר להשתמש בכל מידע הנמצא באינטרנט, משום שמידע אינו נחשב ליצירה, אבל לא ניתן להשתמש בתמונות וכדו'.

מקורות:

מי שאפשר להוריד קבצים כנראה שאינו מקפיד על כך ומרשה להוריד.
עיין בעלון המשפט גליון 39 שדיני זכויות יוצרים תלויים בחוק המדינה. למיטב ידעתי החוק כפי שכתבתי.