לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

קידושי שחוק עם אחות אשתו

שלום רב
דבר מה יושב לי על הלב בעקבות שיעור שלמדנו ביהדות באונברסיטה. אני בן אדם שמפשפש הרבה במעשיו. למדנו על נושא של קידושין. ולמדנו שיש כל מיני מקרים שמצריכים בירור עקב קידושי צחוק.
לפני כ10 שנים בערך אחותי נישאה ובעלה כדרך צחוק כמה חודשים אחרי החתונה לקח את הטבעת שלה ואמר יעל רוצה? הרי את מקודשת… ממש כדרך צחוק כאילו , אבל החזיק בטבעת של אחותי שכבר נישאה לו.
אני מאוד רוצה לדעת שאין בזה שום כוונה. כי מאז נישאתי לבעלי ואני אמא ב״ה ל2 ילדים מקסימים.
אני יודעת שלא היו עדים מלבד אחותי ובעלה, ואני יודעת שהרי זו טבעת שכבר קידש בה את אחותי, אבל בשביל השקט הנפשי שלי החלטתי לשאול.
אודה לתשובתכם,
תזכו למצוות וחודש טוב!

תשובה:

שלום רב.

ראשית, כפי שאת מבינה נושאים אלו הן לא בשביל צחוק, אנשים מתלוצצים, לעיתים, יוצרים בעיות קשות. הפוסקים כלל לא הקלו ראש בעניינים אלו, מאחר שאשת איש זה נושא חמור ביותר.

בכל אופן, לעצם שאלתך, את יכולה להיות רגועה. מלבד הענין של "קידושי שחוק" גם לא היו עדים כשרים. ובכלל, אחות אשתו זה איסור איסור כרת, ולא תופסים כלל קידושין, גם אם הם היו כדת וכדין.

הרבה הצלחה!