סיום אמירת קדיש בסוף השנה הראשונה

שנת האבל הראשונה מסתיימת בג' ניסן. מתי ע"פ מנהג האשכנזים מפסיקים לומר קדיש בב' באדר או בג' באדר?

האם יש דברים נוספים שצריך לעשות ב11 חודש (שוב ע"פ מנהג האשכנזים).
מתי חוזרים לומר קדיש -האם ביום האזכרה -ג' ניסן או כבר ממוצ"ש שלפניו.
בשורות טובות.

תשובה:

שלום רב.

מפסיקים לומר קדיש בב' אדר. ואין נוהגים לעשות דברים נוספים ביום זה. חוזרים לומר קדיש בליל היארצייט – ליל יום חמישי ג' ניסן.

מקורות:

ביאור הלכה סי' קל"ב במאמר קדישין.