השתתפות בחתונה ביום יארצייט

שלום,
קיבלתי הזמנה לחתונה ובאותו הערב יש לי יארצייט (יום אזכרה לאמא שנפטרה לפני מס' שנים) האם מותר לי ללכת לחתונה באותו הערב?
אודה לתשובתכם
חגי

תשובה:

שלום רב.

האשכנזים נוהגים להחמיר בזה יותר ואין משתתפים בשמחה בליל היארצייט, אך הספרדים מקילים בזה אם יש צורך בכך, אך אם אפשר להמנע ולהסביר לבעלי השמחה שהיה זה ביום אזכרה להורים והם לא ייפגעו מכך עדיף להמנע מלהשתתף בשמחת החתונה. כמו כן ישנה אפשרות להשתתף בחופה.

מקורות:

ילקוט יוסף אבילות סימן מ' סעיף ב'.