לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

ההבדל בין סחיטת שיער במים לסחיטת שיער

לכבוד הרבנים הגאונים שליט"א
מדוע סחיטת שיער במים מותרת כמו שכתבתם באתר (כאן) ואילו סחיטה של ספוג במים אסורה כמש"כ השש"כ?

תשובה:

שלום רב.

ההבדל הוא שבסחיטת שיער במים, אין שום תועלת בסחיטת השיער והוצאת המים ממנו מפני שמתמלא מיד במים (ואף אם יש תועלת מסויימת בשיער אין תועלת במים היוצאים ממנו). אך בסחיטת הספוג יש תועלת במים היוצאים ממנו והאדם מעוניין בהוצאת המים מפני שהם מסייעים לו בניקוי הכלים, ולכן נחשב הדבר לסחיטה אף אם אחר כך מתמלא הספוג שוב במים.